Κατερίνη Πιερίας - Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα & Στούντιο

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Επισκεφθείτε τα πολυάριθμα Μουσεία της πόλης, απολαύστε τις γεύσεις που προσφέρουν τα παραδοσιακά κουτούκια και τα ευρέως γνωστά ζαχαροπλαστεία, κάντε τις αγορές σας στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου και ζήστε τον παλμό της νυχτερινής διασκέδασης μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ!

thes3  thes1  thes2  thes4

 

Όλυμπος

Από το Λιτόχωρο ξεκινάνε συνήθως οι οδοιπόροι για να κατακτήσουν τον Όλυμπο. Διασχίζοντας την κοιλάδα του Ενιππέα φθάνουμε στη θέση «Πριόνια» σε υψόμετρο 1100μ. Στο οροπέδιο των «Μουσών» σε υψόμετρο 2600μ υπάρχουν καταφύγια που μπορεί κανείς να ξεκουραστεί. Υπάρχουν πολλές οργανωμένες διαδρομές με θέσεις θέας και βρύσες όπου ο αναβάτης μπορεί να απολαύσει την υπέροχη φύση και τη μοναδική θέα που προσφέρει ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας.

olympos3  olympos2  olympos1  olympos4

 

Κάστρο Πλαταμώνα - Παλαιός Παντελεήμων

Σε απόσταση 25χλμ από την Παραλία και σε υψόμετρο 600μ βρίσκεται ο Παραδοσιακός Οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα. Ο επισκέπτης περπατώντας μέσα σε παραδοσιακά καλντερίμια φτάνει στο κέντρο του χωριού, όπου βρίσκεται ο ναός του Αγίου Παντελεήμονα και η πλατεία. Τριγύρω και κατά τη διαδρομή υπάρχουν παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια, ενώ η θέα προς τον Θερμαϊκό είναι μαγευτική. Επίσης, εδώ μπορείτε να κάνετε αιωροπτερισμό και αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Platamonas1  Platamonas2  Platamonas3  Platamonas4

 

Βεργίνα

Στην περιοχή υπήρξε η πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους που ονομαζόταν Αιγές. Στην Βεργίνα ανακαλύφτηκε ο τάφος του Βασιλιά των Μακεδόνων Φίλιππου του Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχουν Βασιλικοί Τάφοι, τα Ανάκτορα και το Αρχαίο Θέατρο. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο εκτίθενται ευρήματα των Μακεδονικών χρόνων ,όπως η χρυσή λάρνακα του Φίλιππου του Β', το χρυσό στεφάνι του Φίλιππου του Β', το χρυσό διάδημα και η τεφροδόχος του Αλέξανδρου του Δ', γιου του Μ. Αλεξάνδρου.

vergina4  vergina2  vergina3  vergina1

 

Αρχαίον Δίον

Σε απόσταση 15 χλμ.στους πρόποδες του Ολύμπου βρίσκεται το Αρχαίον Δίον, ιερή πόλη των Μακεδόνων, που στην αρχαιότητα γινόταν γιορτές αφιερωμένες στο Δία και τις Μούσες, τα «εν Δίω Ολύμπια», ενώ υπήρχε και το τέμενος του Ολυμπίου Διός. Αξίζει να επισκεφτείτε τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

dion1  dion2  dion3  dion4

 

Μετέωρα

Τα Μετέωρα αποτελούν ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα μοναστικά σύνολα στην Ελλάδα. Οι κατακόρυφοι και αποκομμένοι βράχοι του φθάνουν σε υψόμετρο έως και 400μ και καλύπτουν μια έκταση τριάντα χιλιομέτρων. Στο χώρο αυτό υπάρχουν 24 μοναστήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων ιδρύθηκαν το 14ο αιώνα. Σήμερα λειτουργούν έξι μονές. Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενώ η Unesco τα ενέγραψε στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

meteora1  meteora2  meteora3  meteora4